Autófólia Budapest

Az autófóliázás kifejezést hallva előbb jut eszébe az embereknek az autóüveg fóliázás, mint az autókarosszéria-fóliázás. Ez nem meglepő hisz régebbi hagyományra vezethető vissza az előbbi, és több autó ablakán találkozunk fóliával, mint ahánynak a karosszériáján.  Az autófóliázás Budapesten is népszerű. Ezenkívül kevesebb információt is olvashatunk az utóbb említett kifejezésről. Ezen szeretnénk változtatni a következő cikkünkben.

Az autókarosszéria-fóliázáshoz használható anyagokat, fóliákat általában PCV-ből vagy poliuretánból gyártják. Az elsőként említett anyagot esztétikai cél esetén alkalmazzák az autófóliázásban, a másodikként említett anyagot pedig inkább mechanikai tehát karosszéria és fényezés védelmi céljából használt fóliáknál hasznosítjuk. A dekorációs célú fóliákat angolul carwrappingnek hívjuk, amelyet autócsomagolásként, vagy autóborításként értelmezünk. A karosszériákat védő fóliák rendszerint átlátszóak. Különböző kívánságoknak eleget téve más más vastagságokban kaphatóak. Mindenki saját igényei szerint dönti el, hogy autója mely területén alkalmazza az ilyesfajta védelmet.  Az autónak általában azon részeit szokták fóliával védeni, amelyek jobban ki vannak téve kavicsfelverődés és más sérülés veszélyének.

Beruházás lebonyolítás, műszaki ellenőrzés, műszaki szaktanácsadás, ingatlan felmérés

Beruházás lebonyolítás, műszaki ellenőrzés, műszaki szaktanácsadás és ingatlan felmérés

Az autófóliázás kifejezés fajtáji közül elsőként a car wrappinggről lesz szó. A wrapping fóliák széles tárházának csak az emberi kreativitás szab határokat. Ezzel a technikával kevés pénzből olyan egyedi kinézetett adhatunk autóinknak, amelyet csak más fényezési technikával drágán érhetnénk el. Többféle színárnyalatban és számos formában kerülnek árusításra a wrapping fóliák. Például: metál, karbon matt, fényes, gyöngyház és még számtalan fajtáját sorolhatnánk. Két féle technikával valósíthatóak meg ezek a fóliák úgy, mint hengerelés és öntés.  A síkfelületeken általában a hengerelt fóliákat hasznosítjuk. Az ívelt felületekhez könnyen alkalmazkodik az öntött technikával készült fólia. Természetesen árbeli különbség fellelhető a fajták között.  Az esztétikai célú fóliák természetesen cserélhetőek, de el is távolíthatjuk őket, ha vissza szeretnénk kapni autónk eredeti kinézetét.  Bár a wrapping fóliák elsőként design szolgálják, ne feledkezzünk meg róla, hogy védelem szempontjából is hasznos dolog, hiszen megvédheti hosszútávon a fényezés szépségét. Ezenfelül baleset esetén, ha karosszéria javításra kerülne, sor nem kell az újrafényezésre gondolnunk csupán csak a wrapping fóliát kell le cserélnünk.

Az autófóliázás után pedig ejtsünk szót a védőfóliázásról.

A védőfóliákat más néven kavicsfóliákat fényezett részeken illetve az autó sérülékeny részein hasznosíthatjuk. Autófólia, autófóliázás Budapest. Úgy, mint például a lökhárítón, küszöbön vagy tükrön. Egyértelműen, ha védelemről van, szó nem csak kőfelverődésről beszélhetünk, hanem akár szándékos rongálásról vagy ágak által okozott karcolásokról is. Gondolunk itt vihar okozta károkra illetve az autó fényezésének szándékos meghúzására. Ezek a fóliák remekül alkalmazkodnak különbözőfelületekhez rugalmasságuknak köszönhetően és rendkívül ellenállóak, strapabíróak. Jó minőségű gyártásuknak köszönhetően hosszú ideig megtartják minőségüket és állagukat, mind mechanikai, mind pedig optikai szempontból. Kérhetünk igényeink szerint akár olyan fóliát is autónkra, amelyet a hadiiparban illetve a versenyautókon alkalmaznak, ezek megvédik autónkat a legkülönfélébb sérülésektől is. A karosszériavédő fóliák nem véletlenül készülnek UV-áteresztő anyagokból. Ennek oka, hogy az autó fényezése a fedett helyeken ugyan úgy fakuljon, mint a fóliázott területeken. Ezenfelül a fóliával fedett részeket ugyan úgy kezelhetjük wax-al mint az autó azon részeit, melyet, nem bórit fólia.  Nem utolsó sorban, pedig ha szeretnénk eltávolítani járművünkről, akkor gond nélkül megtehetjük hisz nem hagy nyomot.

Remélhetőleg sikerült eloszlatni kételyeiket a témával kapcsolatosan és bátran alkalmazzák ezeket a technikákat.