Itt válaszolhat minden személyes fejlődésre vonatkozó kérdésre

A személyes fejlődés nagyon bonyolultnak és nehéznek tűnhet, de ha tudod, mit csinálsz, az nagyon hasznos tapasztalat lehet. Ha nem tudod, mit csinál, akkor sértheti önértékelésed és magabiztosságod. Ne félj, az alább felsorolt tippek segíthetnek ennek elkerülésében.

Nagyszerű segítség az önsegítéshez, hogy ne maradj túl sokáig bent. Amikor bent tartod magad bent, gyorsan elszigetelődhetsz, és nagyon depressziós lehetsz. Lehet, hogy nehéz, de próbáld rávenni magad, hogy minden nap menj ki a szabadba, csak azért, hogy kijuss a házból.

Amikor úgy érzed, hogy te vagy a legalacsonyabb, itt az ideje, hogy megpróbáld az önsegítés útvonalát. Meg kell találni azt az erőt, amelyről tudod, hogy van, és kihúz a mélyből! Kétségtelenül nehéz feladat lesz elviselni, de ezt mindenképpen meg tudod valósítani!

Mindig próbálj javítani önmagadon és a munkádon. Ha úgy érzed, hogy jobb ember lehetsz, vagy, hogy valami, amit csinálsz vagy dolgozol, jobb lehet, akkor törekedj arra, hogy ezt alkalmazd a következő feladatokra. Azzal, hogy folyamatosan próbálsz jobban teljesíteni, jobb emberré és keményebb munkássá akarsz válni.

Hatással lehetsz a hangulatodra étellel. Egyél bonyolultabb szénhidrátokat a szorongás visszaszorítására. Az éberség növelése érdekében adj hozzá több fehérjét és esszenciális zsírsavakban gazdag ételeket. A fehér hal és a lazac erre remek étel. Hangulatának növelése érdekében adj hozzá olyan ételeket, mint pulyka, saláta és lazac, hogy részesülhess a fehérjéből és a természetesen előforduló triptofánból.

A legjobb módja annak, hogy segíts magadnak, ha több időt töltesz el a pihenéssel. Sokszor depresszió vagy szorongás éri az embereket, mert túlterheltek. Ha akár egy órát is kiveszel a napból, hogy csak kikapcsolódj, könyvet olvashass vagy tévét nézhess, elméd stabilabb a fontos ügyek kezelésében.

Az, hogy koncentráltan és elkötelezetten viseled álmaid a terveidben, meghatározza a sikert és az általános fejlődést. Ha nem sikerül összpontosítani vagy irányítani, akkor azon kapod magad, hogy más utakon haladj, amelyek kevésbé tűnnek kihívásnak, ahelyett, hogy előrelendítené azokat a dolgokat, amelyeken valóban változtatni kívánsz.

Ha stresszesnek érzed magad, ne feledd, hogy a te kezedben van, hogy ne reagálj túl azokra a helyzetekre, amelyekben találod magad. Ha kívülálló lennél, és azt kérdeznéd, hogyan éreznéd magad a helyzetben, vagy hogyan fogod megnézni a dolgokat egy vagy öt év múlva. Az ilyen gondolkodásmód segít átgondolni nézőpontjaid.

Néha olyan hit megtalálása, amelynek szentelheted magad, nagyszerű önsegítő ötlet. Nehéz időkben hajlamosak vagyunk elidőzni azon, ami nyugtalanít bennünket, és szem elől téveszteni a nagyobb képet. A vallási hit segít abban, hogy a nagyobb képre összpontosíts, miközben a hangsúlyt a nehézségektől a magasabb hatalommá változtatod.

Határozz meg egyértelmű célokat! Az, hogy képes legyél kimondani céljaid, az egyik első lépés azok eléréséhez. Akár a súlycsökkenés, akár az éneklés megtanulása áll a fejedben, világosan meg kell határozni a fejedben, hogy mik azok. A céljaidnak egyértelmű azonosításával növeled esélyeid azok elérésére.

Ha több egymást követő hibád volt, szánj egy percet arra, hogy elemezd, mit csinálsz rosszul. Tudj meg néhány ötletet az interneten, és keress másokat, akik hasonló elvárásokkal rendelkeznek. Felfedezheted, hogy túl magas a célod, hiányzik valami, vagy nem teszed bele magad eléggé.

Tehát, mint láthatod, a személyes fejlődés közel sem olyan bonyolult, mint amilyennek látszik. Kutatást kell végezned (nem utolsósorban a belső énedet illetően), majd a megállapításaid alapján kell dolgozni. Az erőfeszítés végül megéri. A fenti tippeket szem előtt tartva, okosabbnak kell lenned, amikor emberként fejlődsz.